De brandweer van Brecht bestaat uit meer dan 40 vrijwilligers (waarvan 3 vrouwen) en 2 beroepsmensen in de hoofdpost te Brecht-centrum en 12 vrijwilligers in de voorpost te St-Job-In-'t-Goor.

Je kan de brandweer steeds bereiken op het nummer 03/313.97.11 voor
niet dringende oproepen.

Voor
dringende oproepen gebruik steeds het nummer 112, zowel via GSM als via de vaste lijn.
Via het nummer 112 komt u bij de 112 Hulpcentrale terecht voor brandweer en ziekenwagen.

Geef steeds op een rustige manier zoveel mogelijk informatie en het volledige adres, de centralisten van de hulpcentrale zullen dan het nodige doen om zo snel mogelijk de gepaste hulpdienst naar de plaats van incident te sturen.

Indien mogelijk is het goed idee dat iemand de hulpdienst opvangt op de straat, op deze manier gaat er geen kostbare tijd verloren en krijgt de bevelvoerder direct informatie uit de eerste hand.

De dichtsbijzijnde brandweer en het bevoegde korps worden verwittigd en komen zo snel mogelijk terplaatse.
De alarmering gebeurt als volgt:

- Nadat U het hulpcentrum verwittigd hebt treedt er een automatische procedure in werking. Hierbij wordt er een databestand naar onze computer gestuurd waarin alle informatie opgenomen is.
De informatie in deze file bevat:
  • - Het adres, de plaats van incident
  • - De aard van het incident
  • - De coordinaten
  • - De melder van het incident
  • - Extra informatie relevant voor het incident.

Dit bestand wordt door onze computer behandeld en het automatisch oproepsysteem zal een alarm uitsturen naar onze persoonlijke pagers. Hierop verschijnt de melding en de vrijwillige brandweermannen begeven zich zo snel mogelijk naar de kazerne.

Vanaf het ogenblik dat er minimum 6 mensen aanwezig zijn zal het eerste voertuig vertrekken. Om U een idee te geven van de tijd dat dit alles in beslag neemt kunnen we stellen dat het eerste voertuig ongeveer 4 minuten, nadat u gebeld hebt naar het hulpcentrum, vertrek in onze kazerne.
Stacks Image 54